hoe krijg ik insecten van mijn auto af?

hoe krijg ik insecten van mijn auto af?

Op de fiets kan het ook al zo irritant zijn: laagvliegende insecten. Zowel op de fiets als in de auto kun je eindigen met een grille die volgeplakt zit met insectenlijkjes. Die op de auto zijn soms echter erg moeilijk te verwijderen. Hoe krijg je die gemakkelijk van je lak af?

Waarom kan ik insecten niet van mijn lak schrobben, krabben en wrijven?

Insectenlijkjes zijn een stuk harder en ruwer dan men soms denkt. Denk maar eens aan het knarsende geluid wanneer een insect geplet wordt. Als zo’n klein insect al zo’n geluid maakt, kun je nagaan hoe stevig het is wanneer het over de lak gewreven wordt tijdens het wassen. Daarom wordt aangeraden om insectenresten met een speciale reiniger los te weken voor er verder gewassen wordt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je vegen, strepen en krassen maakt in je lak. Deze zullen niet zo diep zijn, maar na verloop van tijd kun je dit zeker wel gaan zien. Een aangezien de neus de meest geziene kant van de auto is, zou het jammer zijn als deze vol zit met krassen.

Hoe krijg ik insectenresten van mijn lak af?

Gelukkig is dit relatief simpel. Voordat je het deel met de insectenresten gaat wassen, raden wij aan om deze eerst goed af te spoelen. Kans is groot dat je al enkele resten hiermee wegspoeld. Daarna pak je een fles Dodo Juice Flies Undone en spray je deze over het deel met de insectenresten. Laat dit enkele minuten inwerken en pak ondertussen een zachte washmitt met een sopje autoshampoo. Veeg hiermee over het gebied. Je zult merken hoe makkelijk alles nu loskomt.
Zit je voorkant helemaal vol met insecten, dan zul je het misschien een paar keer moeten herhalen. Spoel je washmitt goed uit en verschoon je spoelwater als je klaar bent. Daarmee kun je met dat sopje de rest van de auto wassen.

Hoe voorkom ik insectenresten op mijn auto?

Helaas gaat dat niet echt. Tenzij je de auto in de garage zet en gewoon niet rijdt. Maar dat is natuurlijk niet logisch. Wat wel een optie is, is om je lak goed te beschermen met een goede wax, sealant of coating. Hiermee zul je merken dat vuil (en ook insecten) een heel stuk minder goed hechten aan de lak. Tijdens de wekelijkse wasbeurt zul je merken dat je het overgrote deel zo van de lak wrijft zonder extra hulpmiddelen. Blijft er toch een stukje zitten? Dan kun je altijd nog de Flies Undone pakken om die laatste lastpakken van je mooie lak veilig te verwijderen.

Waar is dit product nog meer goed voor?

Flies Undone van Dodo Juice is bovendien uitstekend geschikt voor het veilig verwijderen van vogelpoep, zelfs als die al enkele dagen oud is. Goed opsprayen en na een paar minuten afnemen. Is het een zeer hardnekkige plek, dan kun je ook een paar papieren doekjes op de plek leggen en deze uitgebreid insprayen met Flies Undone van Dodo Juice. Laat het goed inweken (niet opdrogen) en neem het daarna af met een sopje. Even afspoelen, afdrogen en voila. Good as new.

Gratis verzending in NL

Op bestellingen boven € 50,-

Voor 17 uur* besteld

dezelfde dag verzonden

We ship Europe-wide

Just ask us for a quote

Van fanaten, voor fanaten

Ons team staat voor je klaar

× Chat met ons via Whatsapp